Litet test än så länge

Efter att jag fått kläderna har jag bara kunnat använda dem under en promenad då jag varit sjuk från och till, både feber, förkylning och halsfluss...

De är väldigt sköna att ha på sig, perfekt passform och tighta som jag gillar med träningskläder.

Upplevelsen  under promenaden var väldigt bra, jag använde både tröjan och trosorna. Det var -5 ute så jag hade en överdragsjacka och byxor över. Kläderna transporterade bort fukten väldigt bra och höll mig varm. Jag är väldigt nöjd med kläderna så här långt och jag kan tänka mig att de är perfekta att åka längdskidor i som jag bara väntar på att jag ska kunna göra nu!!

Kari Traa - Pink passion

Jag har nu haft kläderna i någon vecka, och hunnit med några löpass och styrketräning.

Första intrycket då jag öppnade packetet var; wow! De hade sådan otroligt fin färg och kändes väldigt mjuka när jag tog i dem. Såklart åkte de på direkt för en första provning. Både tröjan och underdelen satt som en extra hud. Supermjuka och sköna. Inga obehagliga sömmar som skaver. Tröjan är lagom lång, så att den inte åker upp när man rör på sig. Underdelen är som ett par trosor, och jag vill i alla fall inte endast ha dessa på mig då jag tränar där folk kan se mig. Så de blir nog använda mer som underkläder att träna i hellre än ett ensamt underdelsplagg.

Eftersom det hann bli rätt kallt ute innan man fick sin produkt, blev det att jag använde tröjan under en skaljacka då jag löptränade. Jag tycker att den är väldigt skön att ha emot kroppen, den transporterar bort fukt bra och gör att man inte blir blöt och kall. Den känns mjuk och skön och håller sig på plats. Den sitter verkligen tight emot kroppen, så om man har problem med sådant kanske det inte är det bästa plagget. Jag har sprang fyra gånger i tröjan innan jag tvättade den. Efter tvätt tycker jag att den är precis som den var innan. Inga noppor eller krympning. Kanske kommer det noppor med tiden, ju mer man hinner använda den och tvätta den.

Sen har jag även använt både toppen och underdelen då jag kört lite mag-styrketräning. Då rör jag ganska mycket på mig och sträcker, men tröjan satt ändå relativt bra på plats. Dock om man dansar och rör på sig med mycket armrörelser åker tröjan upp lite över magen. Men det gör väl egentligen alla plagg som är så pass elastiska och sitter så tight. Sen så tycker jag nog att tröjan passar sig lite bättre att träna i utomhus, jag upplevde den som för varm att ha inne. Inne gillar jag mer luftiga lösa plagg. Men som sagt, ute passade den mycket bra.

Jag tycker mycket om mina plagg från Kari Traa! Färgen är fantastisk, komforten och passformen också. Jag känner verkligen att jag får ett ökat sug att träna nu när jag har sådana fina kläder att göra det i.


 

Test

Har inte testat kläderna inomhus då jag inte trivs i att träna med långärmat på gym, men har testat dem utomhus när jag har promenerat. Har då haft en jacka över tröjan och jag måste säga att jag blev positivt överraskad av kläderna. Tröjan hade bra passform och absorberade fukt mycket bra. Det känns verkligen som att det är bra kvalité!

Min utvärdering

Träningsform/Sport:
Testat på gymmet. Kör 15 min crosstrainer och sedan en halvtimmes gymmande.

Design & Komfort:
Sköna och tunna, inte direkt "marinblå" dock... snarare lila vilket är ett minus. Sitter tight men stramar inte åt utan ger bara en snygg åtsmitande look. Sköna hipsters!

Kvalitet:
Känns som det är bra kvalitet men det behöver man nog lite mer tid och fler tvättar för att avgöra.

Fukttransport:
Mycket bra, andas och man känner sig fräsch efteråt, inte tung och blöt i kläderna.

Utomhus/inomhus:
Endast testat inomhus. Kan dock tänka mig använda kläderna under skidåkning, med tunna vinterkläder utanpå.


 

Tvättning + utomhustest

Kläderna är nu tvättade och de behåller samma fina utseende. De har ej blivit luddiga eller bleknat i färgen. Färgade heller inte av sig på andra kläder - slängde med en gammal vit t-shirt för att testa! Toppbetyg för detta! 

Jag har testat kläderna utomhus och där håller de värmen bra. De transporterar bort fukt bra men problemet är fortfarande att tröjan har en förmåga att vilja glida upp då jag använder den. Men stoppar man in den innanför byxorna så är det problemet löst! 

Jättebra!

Jag har nu prova Kari Traa kläderna under en längre perdiod. De känns verkligen jättebra att träna i! De är väldigt bekväma, sitter bra och andas bra. Jag har provat dessa med kläder över och med endast tröjan och träningsbyxor till. Det funkar lika bra vilket som. Jag har under den senaste tiden gått långa promenader med endast tröjan och en jacka över och jag har inte frusit, de sitter så tajt mot kroppen vilket hjälper en hålla värmen. Jag har tvättat kläderna och de har inte blivit missfärgade eller noppiga. Jag är väldigt nöjd med produkten.  Det enda som är ett minus är att tröjan kan glida upp mot magen när man tränar. 

senaste passen med Kari Traa

De senaste träningspassen då jag använt mina Kari Traa- kläder var ett 90 minuters spinningpass och ett lättare löppass utomhus i ca -10. 

På spinningpasset använde jag trosorna. Det är andra gången jag använder dem. Fantastisk passform, de sitter som ett smäck över rumpan och skaver eller knövlar sig inte någonstans. Spinningpasset blev mycket svettigt (som sig bör på ett spinningpass) och trosorna satt bra under hela passet. Vanliga bomullstrosor är ju värdelösa med avseende på fukttransport, men Kari Traa trosorna var suveräna på den punkten. 

Under löpturen kände jag att tröjan åkte upp när jag sprang, vilket får ses som ett minus för min del. Jag avskyr verkligen när man får ägna tid åt att dra upp kläder när man egentligen vill fokusera på träningen. Är det dessutom kallt ute så blir man ju kall om magen när tröjan åker upp hela tiden. 

Nästa vecka hoppas jag på att komma igång med skidåkningen, och då ska jag se till att ha tvättat kläderna så att jag kan testa dem då. 

Uppdatering :)

Ny uppdatering efter en lång paus. Blev ju så lämpligt magsjuk efter första träningspasset och min enorma motivation o glädje över hur bra det kändes efter första testet dog totalt :((

 

Men sen har jag testat dem både inne och ute nu i en vecka, shortsen/trosorna inomhus med ett annat linne till då men kan absolut tänka mig att köpa till ett linne till sen för inomhusträning då tröjan som är långärmad blir för varmt inomhus :(

Tröjan har jag haft under olika jackor utomhus vid powerwalks eftersom snön tog över hela min fina skog o löpning kändes lite för kallt .. men kan nog tänka mig att det funkar grymt bra att jogga i den oxo. Den håller värmen trots att jag bara haft sportbh, tröjan + en jacka utanpå.

Kläderna är oerhört sköna och följsamma. De finns inga obehagliga sömmar och man svettas på nått skönt sätt i dom, de känns inte klibbiga och klistriga liksom. Man känner sig bekväm helt klart.

Enda minus jag kan känna är att de åker upp liksom, tröjan åker upp om byxorna är för glatta och trosorna/shortsen med men har ju inte bara trosorna/shortsen bland folk.. de visar lite för mkt rooooompa för det ;)

Men under andra byxor kan de nog funka :)

Jag kör på, nu är det väl kvalitet o tvätttester som väntar, att se hur de håller :)

Tröjan är grym!

Har mer eller mindre gett upp på de nyfikna trosorna, de är inte gjorda för mig! Älskar däremot tröjan - när man har den nedstoppad i byxorna, annars åker den upp! Sprang igår i -12 i enbart Kari Traa-tröjan samt en tjockare fleece över, och det räckte! Blev inte kall. Var ute i en timme och en kvart. Tröjan är underbart mjuk och skön att ha på sig dessutom - super!

Lättare löppass i riktig vinterkyla.

Den senaste tiden har det varit riktig vinterkyla i Gävle. Förra veckan hade vi allt från -20 till -4, och snön ghar bara vräkt ner. Under den perioden har jag endast varit ute på längre, raska promenader samt ett lättare löp(jogg)pass.

Överdelen från Kari Traa har varit superbekväm och skön under såna här kyliga dagar, den har hållit värmen och jag tycker att den andas väldigt bra! Jag har inte känt mig kall och fuktig på något sätt. Det enda minuset är problemet jag har med att den åker upp, men jag kan tänka mig att det inte skulle vara på samma sätt om jag hade tagit en storlek större (M). Men så länge jag har den instoppad i tightsen så går det bra ändå.

Trosorna/boxershortsen har jag inte testat lika många gånger som överdelen, men jag är nöjd med dem med. Inget ont att säga om dem, men inte heller något ovanligt bra. De är bekväma och håller sig torra på samma sätt som överdelen.

Nu när vi har sånt härligt vinterväder så planerar jag att testa dem ute med längdskidorna i veckan, återkommer med det!

Utvärdering Kari Traa

För ett tag sedan fick jag en möjlighet att testa två olika träningsplagg från Kari Traa. Nu har jag testat plaggen under tre olika pass. Alla passen har genomförts den senaste månaden. Två av dessa var löparpass varav ett pass var då det regnade och ett pass var när luften var torr. Det tredje passet genomfördes idag under en längdskidsrunda då det var lite fuktigt i luften.

En vidare utvärdering finns på min blogg där jag går igenom design, material och passform.

 

http://tessljung.se/2012/december/utvardering-kari-traa.html

Andas kanonbra!

Måste säga att jag är så nöjd! Körde ett body-pump pass idag och jag som brukar svettas en del kände mg rätt fräsch. Men jag tyckte det luktade lite skumt från tröjan... Den är tvättad två gånger och passformen är fortfarande jättebra.

Min teamkompis däremot beklagar sig över att tröjan är så tajt... Hon har M i vanliga fall men hade behövt en större stl här.

 

Vill ju träna nu!

Efter lite försenad leverans och eget jobb på annan ort, har jag äntligen kunnat börja använda testplaggen från Kari Traa. Än så länge har jag bara använt tröjan under stretching efter ett spinningpass. Upplevelsen av tröjan var att den transporterade bort svett och värme väldigt bra, men samtidigt inte blev kall. Vilket jag tycker är ett stort pluss då jag ofta upplever att jag börjar frysa efter hård träning.

Har lyckats dra på mig en förkyldning, men så fort jag är pigg igen ska plaggen få följa med ut i skidspåret. Just nu är det -17 grader ute, och det ska bli intressant att se hur plaggen fungerar i kallare klimat.

Ny utvärdering

Nu är träningsrunda 2 och 3 utförda. Det blev ett pass stationsträning samt ett pass mage rygg och gym. Plaggen transporterar bort svett och även värme mycket bra, nästan så jag börjar fundera på vart allt tar vägen som vanligtvis brukar komma..

Hittills har jag inte haft något negativt att dokumentera om plaggen, men idag efter tvätt så upplever jag att tröjan dragit ihop sig lite. Jag har tvättat enligt anvisning, 40° och ingen torktumlare. Tidigare har jag inte upplevt att den glider upp, men nu efter tvätt så har det blivit mycket att "rätta till tröjan". Blev riktigt besviken faktiskt, hade stora förhoppningar om att dessa plagg var annorlunda på den fronten. Plaggen är däremot fortfarande mycket sköna och transporterar bort svett och värme även efter tvätt.

Delade meningar om just tröjan, skulle dock i nuläget ändå rekomendera kläderna. Är sugen på att prova linnen från Kari Traa!

shorts/trosor

Idag hade jag på trosorna/shortsen när jag tränade. Dock med ett par byxor över som innan. Men idag när jag dansade märkte jag att de åkte upp väldigt lätt. Men oj, vad de andas bra... Jag skulle dock ha valt en storlek större på dessa...

Och jag måste säga igen att jag älskar färgen. Det är det många som har kommenterat när jag visat kläderna och gjort reklam för dom. Man blir glad utav att se kläderna :)

Så det som är positivt är att de andas bra, färgen, materielet och priset.

Negativt är: Tröjan åker lätt upp och likaså troserna och tajt i armarna.

 

Jag och min teamledare tycker verkligen likadant :)

 

Jag är väldigt nöjd med kläderna och igår när jag kollade i en sportaffär var jag nära att köpa lite mer saker ifrån detta märket, men kom sedan på att det är jul ;)

Funderingar...

Jag har knappt haft tid att träna alls de senaste veckorna, men idag tog jag mod till mig och satte på mig tröjan för att ha den som underställ när jag var på skolan under dagen.

Tröjan i sig känns rätt skön. Materialet är behagligt och tröjan värmer rätt bra. Höll mig lagom varm i skolans kalla lokaler hela dagen.

Tröjan kändes vid vissa tillfällen något tight just under armarna, vilket jag förstått att fler har upplevt. Dock inget som är direkt störande för min del. Då jag är av en något kurvigare modell så håller sig inte tröjan heller på plats i nederkant, utan den rullar gärna upp som så många andra tröjor av tightare modell.

Det jag fick mest panik över dock, vilket förmodligen kommer vara orsaken till varför jag snarare kommer undvika att använda den, är färgen. Jag tänkte att jag skulle förnya mig och inte bara ha svart i garderoben, men blått är verkligen inte min färg och rosa är inget alternativ. Synd att bara de färgerna fanns att välja på då jag ansökte om att bli testpilot...

Som helhet får tröjan efter första användningen ett okej betyg för funktionalitet, minus för design.

Trosorna/hot pantsen har jag provat och de passar, men jag är i nuläget något osäker på vid vilket tillfälle jag ska använda dem.

Än håller den

Nu har jag sedan jag fick kläderna tränat i dem varje dag. På gymmet endast tröjan, utomhus löpning tsm med andra funktionsmaterial och som överdragströja till och från judoträningen. Jag är på det stora hela nöjd. Tröjan är perfekt innersta plagg när man kör lager på lager eftersom den INTE åker upp och lämnar magen bar, första understället jag ägt som håller kakmagen varm hela träningen, Halleluja! På gymmet tycker jag personligen att det är för varmt med långärmat så det pallar jag inte, sen är materialet ganska känsligt och jag har efter en vecka lyckats få tröjan "nopprig" med vanliga frivändningar. Jävligt bra fuktavledning! <--- fint beröm då det kommer från en riktig märkestönt när det kommer till underställ. Idag höll den mig varm i 1.5 h utomhusfys i ett för tillfället snöigt och kallt Lund.

Har tvättat understället en gång, fortsätter testa det varje dag, på alla vis! 

A.

Löpning inne och ute plus skidåkning!

Löpning inomhus på löpband i ett luftigt gym: Hade på mig Kari Traa tröjan under en tunn t-shirt. Till en början var det ganska varmt, men sedan när jag började svettas mer och mer så var det otroligt skönt att ha den på sig, eftersom den drog åt sig svetten så att man slapp bli dyngsur. Men det var ändå i varmaste laget, så kanske passar bättre att använda utomhus.

Löpning ute i ca 5 minusgrader och lätt snöfall: Jag frös ingenting på överkroppen, hade Kari Traa tröjan underst och sedan en långarmad och jacka över. På benen hade jag ett par underställs byxor och ett fodrade löpartights, men benen var ändå iskalla. Så tröjan är perfekt för löpning i lagom kall temperatur utomhus. Det blåste ingenting, vilket kan vara en anledning, men i detta klimat, perfekt !

Längdskidåkning i minus 10 grader: Jag hade på mig Kari Traa tröjan underst, samt en fleece och vindjacka överst. Nedtill hade jag Kari Traa Hipsterna underst och sedan två tjocka löpartights. Hade en alldeles perfekt temperatur i hela kroppen efter ca fem-tio minuters åkning och sedan under de resterande 50 minuterna. Det bästa var att jag inte började frysa om ryggen och magen när svetten har kommit och det börjar blåsa igenom och man slutar svettas och blir kall, så hur bra som helst för skidåkning ;) !

Fitness festivalen och Kari Traa

Fitness festivalen fick skåda våra extra snygga och fina tröjor på mig och min syster som är min medbloggare, den funkade väldigt bra även efter två pass, jag slapp börja frysa trots body attack och Grit. Bra! Trosorna passade inte helt här när de korvar ihop sig så, de fick vara hemma.

Trosornas plus och minus

Trosorna hade jag på mig för första gången bara när jag sov. Sömn behövs ju för att bygga upp kroppen. I alla fall så är de helt underbara att bara mysa omkring i hemma, men jag testade dem på ett step-pass och var tvungen att gå ut därifrån för att dra ut trosorna ifrån långt upp i tarmarna. Jag håller med Anna som skrev det här inlägget tidigare, att de är för nyfikna och sitter inte på plats.

Jag vet dock inte om de icke stillasittande trosorna beror på att de är för små eller för stora. Som sagt så sitter de perfekt så länge jag inte rör mig för extremt. Men på träningspasset så åkte de in, och övre kanterna var nästan uppe i midjan. Inte skönt! 

Och trots detta så skulle jag prova dem på ytterligare ett pass, zumba denna gången, och det var fortfarande samma problem efter att de tvättats några gånger också. 

Dock så är de ju himla fina och rosa, så de kommer komma till användning här hemma i alla fall. Kan dock tänka mig att de är en bra bas under underställ vid skidåkning nedför. 

3:e testet med Kari traa

Denna gång blev det promenad med barnvagnen, med ett lagom motstånd då det var nysnö och inte plogat på gångbanorna ännu!
Jag hade kari traa tröjan på mig, en t-shirt utanpå, underställsbyxor, jeans och ytterkläder.

Jag hade förväntat mig att känna mig ganska varm och svettig med alla de lagrena på mig, men det var faktiskt väldigt behagligt, tröjan gjorde så jag kände mig varm och jag kunde inte känna av att jag blev svettig.

Nu har jag tvättat tröjan och hipsterna några gånger och jag känner faktiskt av nu att tröjan har krymp, det glider gärna upp snabbare än innan och det känns tajt när man tar på sig den, men den töjer sig lite när man har haft den på ett tag.
Hipsterna har jag inte kännt någon skillnad på ännu, de är fortfarande väldigt sköna. Jag hade dock velat ha en kortare skärning fram på dem, de vill gärna vika ihop sig i obekväma lager och så får man gå där och dra upp dem ofta.

Tvätta

Har idag tvättat tröjan för första gången, spännande att se hur den känns första användningen! 
 

Har hittills bara provat tröjan och trosorna vid utomhuspass så som skottning och långa promenader med hunden, i kyla som underställströja. Då har den funkat hur bra som helst, när det är kallt håller den värmen jättebra, samma sak med trosorna! Ska till veckan försöka få till något gympass eller liknande.

Förtjust

Jag är helt förtjust i tröjan. Den är snygg, sitter bra och varm. Än så länge har den endast prövats på utomhuspass. Men i veckan blir det något pass inne också.

Är förvånad över passformen, den sitter åt precis där jag vill. oftast brukar det vara lite kritiskt kring axlar på mig. Men det har dom lyckats bra med.

HIpstersen använder jag ofta när jag ska ut och springa eller gå. dom är fantastiskt sköna.

Överdrag

I helgen blev det Fitnessfestivalen och träningskonventet i anslutning till detta. Tröjan fick hänga med även då. Den här gången blev det dock bara som överdragströja mellan passen, alldeles för varmt annars! Men det funkar den bra som också! Så skön att ha på sig! Jag och syrran matchade fint i våra Kari Traa outfits. ;)

Långfärdsskridskor

Har idag testat tröjan från Kari Traa när jag var ute och åkte långfärdsskridskor! Tröjan uppfyllde mina förväntningar tycker jag då den höll mig torr och varm, ej blöt i svett som man annars blir när man åkt en stund! Den är lite dumt konstruerad bara kan jag tycka, då den vill rulla upp sig och man måste stanna och dra ner den. Fick till slut sätta den i byxorna för att få den att hålla sig på plats!

Färgen är jättefin och storleken passade bra, den kändes normal i storleken. Den är ganska så statisk men det är dom flesta tröjor i detta material, tror att det kan bli bättre efter en tvätt!

Ska testa den på ett yogapass senare i veckan har jag tänkt!