Över förväntan!

Nu efter regelbundet användande av kläderna har jag kommit fram till ett ressultat. 
Jag är faktiskt mycket nöjd med klädernas passform och de är snygga samtidigt som de håller värmen. Emellertid googlade jag orginalpriset för delarna och tyckte att det var lite dyrt. Speciellt om man är en student som jag!
Sedan hade jag lite svårt för "trosorna" då jag boxas både ute och inne. Dock använde jag dem mycket de dagar jag körde yoga och pilates. 

Som ett totalbetyg tycker jag de är riktigt bra och något jag skulle rekomendera till andra. Speciellt folk som springer ute såhär på vintern. :D

Tvätt-test och spinning

Tänkte jag skulle utföra ett tvätttest på kläderna, av någon anledning var det bara trosorna som hamnade i maskinen och tur var väl det!! För kläderna håller säkert måttet men denna gången gjorde inte jag det... fick med en svart otvättad tröja som gjorde trosorna lila och inte rosa. Typiskt! men det är en fin färg bara jag inte poserar i töjan samtidigt. Tröjan därimot lyckades jag tvätta så att den är som ny!

Testade att ha kläderna på ett spiningpass, trosorna sitter bra och har inga sömmar som stör för denna aktivitet. Tröjan var för mig perfekt då jag tycker om att svettas och resterande deltagare envisas om att ha ett fönster påvid gavel, oavsett utomhustemperatur. Jag frös aldrig och svetten upplevdes inte störande..

Så plus i kanten till kläderna och ett minus till mig!

Denna gången gick det bättre

Var ute på ännu ett löpppass igår och då testade jag att ha tröjan innanför tightsen. Gick mycket bättre och tröjan åkte inte upp. Plaggen andades bra även denna och nu kände jag verkligen efter ordentligt hur de satt EFTER passet. De sitter ju perfekt när man tar på sig dem innan passet men jag ville jämföra innan och efter. De satt som sagt bra så jag kan fortfarande inte klaga!

Crosstraining!

Har nu tränat ett antal crosstrainingpass, inne så som utomhus. Långtröjan fungerade utmärkt utomhus som underställströja, men inomhus höll den värmen lite för bra. Mycket möjligt det fungerat bättre med ett linne av samma material, dock är passformen mycket bra! Eftersom crosstrainingpass är en aktivitet med väldigt mycket rörelse är det viktigt att kläderna sitter bekvämt och på plats. För denna träning var kläderna därmed optimal då de endast under många repitioner av vissa övningar bl.a . upphopp och "burpees" kasade en aning.

Köpa fler delar?

Jag tycker tröjan och trosorna är så pass bra så jag är intresserad av att köpa de långa byxorna samt linnet i serien Butterfly, är det någon som vet vart man kan köpa dem i Sverige?

/Cecilia

Bara plus

Har testat både tröjan och trosan en hel del nu, har dock inte kunnat blogga pga datorhaveri.

Men har testat båda delarna vid olika tillfällen och olika sporter. Jag tycker att den är alldeles för varm att träna någon form av konditionssport inomhus, det jag testat är Body Combat och Shape. Dock är de perfekt vid t ex yoga eller lugnare form av styrketräning.

Men det som är allra bäst är att använda tröjan och trosan utomhus. Har använt dem både vid minus 25 grader och varmare temperaturer, upp till plus 4 grader. De funkar kanon både vid lättare aktiviteter, såsom promenad och pulkaåkning och lite hårdare aktiviteter, såsom längdskidåkning, utförsåkning och löpning. Jag har även använt den som lager 1 vid minus 15 grader då jag stog och tittade på en skidtävling under en hel dag. Den kändes då väldigt varm och behaglig.

Vid mycket tuff längdskidåkning blir man väldigt svettig och så länge jag åkte funkade den kanonbra, men när jag hade åkt klart och blev kall kändes tröjan som att den kylde en aning för den hann inte transportera bort all svett. Men detta är genomgående för alla underställströjor jag testat, dock tycker jag att den här tröjan kyler lite mer än vanligt.

/Cecilia

Funktionell träning

Tröjan är snygg och sitter bra. För inomhusträning skulle jag dock säga att den är lite för varm. Matrealet känns fantastiskt och efter 4 tvättar är det ännu ingen skillnad på passformen. Jag skulle gärna testa mera av Kari Traas produkter och skulle rekommendera det till vänner!

Längdskidåkning -22 km skate!

I den snygga underställströjan & boxershortsen har jag idag skate:at 22 km i -4 grader, lätt vind. Skate tar hårt på hela kroppen och man svettas mycket. Det är då viktigt att kläderna inte blir blöta och kyler ner vilket är risken i kallt klimat. Både tröjan och boxershotrsen får högsta bestyg då inte var fuktiga efter ett två-timmars-pass. Kari Traa rekommenderas därför starkt som lager 1 vid vintersporter. Dessutom är de snygga och sköna!

fortsatt test

Nu är tröjan och trosorna tvättade flera gånger. Jag märker inte att de har krympt nämnvärt utan de har fortfarande en bra passform. Färgen är lika snygg som innan.

Jag tycker fortfarande tröjan är alldeles för varm till inomhusträning, förutom till ex yoga. Jag hade gärna testat detta material i ett linne. Som utomhuströja, vid ex löpning eller promenad är den kalas. Det jag upplever som störande är att den åker upp och jag måste stoppa in den i byxorna eller trosorna för att den inte ska göra det.

Den håller värmen och transporterar bort fukt på ett bra sätt. Sömmen över axel/bröstpartiet är fortfarande lite störande men börjar kännas bättre efter tvättningarna. Överlag känns plaggen som ett skönt underställ.

Trosorna är sköna, men jag hade hellre sett en lite längre boxer modell på dom. Då är de bättre på plats :)

Helt ok träningsplagg med snygga färger och skönt material. Hade gärna sett lite annan design på dem.

 

Mångsidiga plagg

Då blir det ett lite längre inlägg. En sammanfattning av alla passen jag kört som är en salig bladning av raska promenader, lugna cykelpass, hårda cykelpass, aerobics, yoga och löpning.

Om man ska använda plaggen inomhus så rekommenderar jag trosorna till hårdare pass (tror säkert ett linne hade fungerat suveränt till detta också) och tröjan fungerar väldigt bra till lugnare träning som yoga, pilates osv. De är väldigt följsamma och sköna så jag använder gärna tröjan inomhus till lugnare träning. Tröjan fungerade också ganska bra till lugnare cykelpass inomhus så är man frusen av sig så fungerar det bra tycker jag!

Utomhus så rekommenderar jag verkligen tröjan och trosorna. De andas fint och är sköna att röra sig i. Både i promenader som cykling och löpning.

Körde ett springpass idag utomhus och tyckte det såg lite roligare ut med tröjan utanpå för att ge det svarta en liten färgklick. Märkte dock att tröjan gled upp så det blir att testa att ha tröjan innanför tightsen nästa gång. Lite synd men funktionsmässigt gjorde kläderna det de skulle. Höll mig varm samtidigt som jag svettades och de andades bra.

Gillar att de torkar riktigt fort efter/om de blivit lite fuktiga så man börjar aldrig riktigt frysa i dem. Än så länge är det inte mycket att klaga på och då har jag ändå utsatt dem för en rad olika saker. Märkte inte av att de kändes konstiga i armhålan som jag upplevt innan utan idag kändes de riktigt bra när jag sprang. Fortsätter testa på!

Funkar inte bra inomhus under hårt pass

Eller bra och bra. Beror på hur kinkig man är med att ha lökringar och svettfläckar på rygg och mage. Det blev ett riktigt hårt intervallpass på cykeln i dryga timman och det blev både varmt och svettigt och för första gången kände jag att plaggen inte riktigt levde upp till den grymma upplevelsen de givit mig hittills.

Det blev som sagt riktigt varmt och man kände sig ganska ofräsch när kläderna klibbade fast på en vilket gjorde rörelserna mindre följsamma. Trosorna yes men tröjan no. Skulle jag haft ett linne så hade det nog fungerat mycket bättre!

Sitter bra

Har inte kunnat blogga på ett bra tag nu så nu blir det dags att total-spamma bloggen. Här är en bild på första prov-tillfället som blev strax innan ett cykelpass. Tycker att de sitter skönt och är följsamma. Lagom tjocka i materialet och har inte haft några luktproblem hittills. Ibland tycker jag plaggen kan börja lukta lite efter ett riktigt svettigt pass men icke!

Ventilerar bra så länge man inte kör för hårt inomhus. Ett riktigt hårt pass inomhus, där det kan vara lite varmare, resulterade i att kläderna inte riktigt hängde med att ventilera ordentligt. Bild kommer!

3 av 5 i slutresultat

Detta set får som sagt 3 av 5 stjärnor då plagget fyller sin funktion men bör göras om i designen en del. Både längden i plagget och designen som tryck och färg. Upplever även tröjan lite väl tunn men en fördel under hösten såklart. Plagget transporterar fukt bra och håller mig torr och varm. Väldigt bra att ha under fleecetröjan och jackan vid hög kyla. Och väldigt mjuk i komforten, gillar det! 

Har mycket ideer på hur designen kan förbättras dock, kul att förmedla det! Tack för ett bra test tillfälle och kul att få dela med sig infon. 

resultat!

Yogapasset och de långa promenaderna i det iskalla vädret har inte varit kalla alls. Jag har hållt värmen jättebra i skogen och på de långa promenaderna. Trots att jag stått still en del ibland. Svårt att hitta kläder som behåller värmen när man står stilla en längre stund och som inte gör en för varm när man går i rask takt eller springer. Skulle verkligen rekommendera andra att köpa detta set, tycker att linnet ska göras i en längre modell, åker lätt upp som sagt. Sedan att den finns hål för tummen vore väl bra så man känner att toppen sitter på ordentligt. Och i andra mer ljusare färger samt mer livligare. Annars perfekt!

Löparunderställ

Dan före dopparedagen så var tröjan ute med mig på ett backintervall pass i fem minus grader. Den funkade utmärkt som ett värmande underställ under fleectröja och vindjacka. Kom hem var och go utan att va genomsvettig och kall därav. Det enda minuset var att jag fick stoppa in tröjan innanför byxorna annars så åkte den för långt upp. 

Sköna kläder som motsvarade mina förväntningar :)

Jag är relativt nöjd med kläderna från Kari traa. Tycker dock inte att det skiljer sig speciellt från andra funktionskläder. Dock får de ett extra plus för designen som ändå sticker ut jämfört med andra märken. De är bekväma men fukttransporten kunde ha varit bättre och tröjan vill gärna åka upp lite på magen om man springer. För promenader har den dock varit toppen. Varm, skön och bekväm! Trosorna var även de väldigt sköna med bra passform! Än så länge har jag bara testat kläderna utomhus men kan tänka mig att de passar fint under yoga-passet :)

 

Perfekt underställ i kylan

Jag är otroligt nöjd med min Kari Traa tröja, jag har använt den istortsätt varje dag sen jag fick den på posten. Det känns verkligen som de tänkt på modellen lite extra för kvinnor, sitter perfekt både vid träning, promenader på stan och som "mys" tröja hemma i soffan. 

 

 

Understället får betyg 4 av 5

Jaa nu när vi snart går in på 2013 kan jag passa på att summera mina åsikter om understället. Fukten blir lite kvar och kyler lite vid längre löpturer och mer svett. Extremt välsittande som innersta lager, fungerar utmärkt inom mitt yrke som brandman och vid träning. Hipstersarna kanske fyller mest funktion på sommaren. Snyggt utseende och jag ger det 4 av 5 fjärilar!

Sammantaget nöjd, men inte överväldigad.

Nu har jag testat Kari Traa kläderna ett antal veckor, sammanfattningsvis kan jag säga att jag är nöjd men inte överväldigad. Jag har jämfört Kari Traa med mitt gamla underställ från Everest och funktionsmässigt tycker jag inte att skillnaden är särskilt stor. Fukttransporten är medelmåttig, Kari Traa håller mig torr på det stora hela men vid hård träning upplever jag att svetten rinner utmed ryggraden och att den inte klarar av att transportera bort stora mängder fukt. Efter avslutat pass är tröjan torr, fast jag upplever att huden är fuktig. 

Design och komfortmässigt är Kari Traa riktigt bra, tröjan och trosorna sitter skönt och det skaver inte någonstans. Det är dessutom väldigt tuffa kläder som man känner sig snygg i även efter avslutat träningspass.

Summary

Ja jag är fortfarande nöjd med både tröja och hipsters.

Nu har jag använt hipstersen som lager utan på både vid promenader och vid annan utomhusträning. De är riktigt sköna. De värmer på ett bra sätt och transporterar bort fukt effektivt. Har inte en ända gång känt mig kall över rumpan vid nedvarvning efter en löptur och nu har vi ju ganska ordentliga minusgrader här. Provade dessutom ett pass utan och det var stor skillnad. passformen är fortfarande bra efter x antal tvättar. Jag märker inte av någon färgavvikels heller, vilket är bra. Jag blir så less när kläderna blir dassiga i färgen efter endast ett par tvättar.

Tröjan bor jag mer eller mindre i. Jag använder den som överdrag och uppvärminings-/nedvarvningströja när jag är inomhus på pass eller i gymmet.  För utomhus träningen så är den numer ett måste. Har slängt mina gamlatröjor som nu, Butterfly är snygg, jag känner mig snygg i den. Den sitter fantastiskt bra över axlar och armar, längden i ärmen och längden över ryggen är ju helt fantastisk. den sitter kvar trots att man sträcker på sig och rör sig. Det verkar som en del andra tycker att de är för långa armar men det besvärar inte mig. För mig är det bara bra att det är lite längd. Lika som med hipstersen så kan jag inte säga något om tvätten, den håller form och färg utan problem. Torkar fort oh är klar att användas igen, nästan på en gång.:)

Nu är det dags för ett pass i längdspåret..

Äntligen!

Nu har jag äntligen kunnat träna och för första gången testa kläderna ordentligt under vinterns första skidtur! Tröjan känns när jag har den på mig lite tight runt armarna och axlarna men det var inget jag störde mig på när jag åkte. Den satt också kvar kring magen vilket var bra, det är så otroligt irriterande om den åker upp när man tränar.

Otroligt sköna!

Jag har nu provat kläderna ett tag och måste säga att tröjan är nog den skönaste jag någonsin haft på mig, ville knappt ta av den.
Tröjan sitter riktigt bra, följer kroppen på ett smidigt sätt, skönt matrial att ha på sig och den är lätt att röra sig i. Det enda negativa är att ärmarna är lite för långa så jag måste dra upp ärmarna för att inte störa mig på dem när jag tränar.

Shortsen, är det shorts eller trosor? De är lite för små för att använda som shorts, jag visar halva rumpan så jag känner mig inte nog bekväm att använda dom som shorts, hade man haft kroppen för det så kanske de hade varit bra som shorts. Om det finns shorts som är längre skulle jag kunna tänka mig använda dom. Finns det långbyxor eller trekvartsbyxor vill jag köpa dom direkt!! 
Shortsen är iallafall sköna som trosor. 

Kläderna är riktigt snygga och sitter bra på kroppen, de är otroligt bekväma att träna i. Jag tränar mest styrketräning men även en del pass. Jag brukar oftast ha linnen på mig när jag tränar och det kan ibland bli kallt om man måste vänta på vissa maskiner under träningspasset. Det var riktigt skönt att ha på sig en långärmad tröja och jag skulle absolut kunna tänka mig köpa en till tröja eller andra kläder från Karitraa. 

Kan även tänka mig att tröjan passar bra som underställ vid utomhusträning, den andas bra och är otrolgit skön.

Skulle jag sätta betyg på kläderna i en femgradig skala så skulle tröjan få 4,5, jag drog av en halv pga de för långa ärmarna.
Shortsen får en 3:a eftersom de är otroligt sköna att ha på sig men kommer inte kunna använda dom som shorts utan som trosor.

Ett plus är att man kan tvätta kläderna i tvättmaskinen!

Längtar till mitt nästa träningspass med Karitraa!

Första intrycket

Det första som slåt mig är att toppen inte sitter som den ska på mig. Jag tog stl M eftersom jag sett andras bilder och tyckt att de verkade lite små. Men M sitter alldeles för löst på kroppen och veckar sig och är lite pösig på sina ställen, men sitter däremot väldigt tight runt armar och armhålor, vilket blir en oskön kontrast.

Jag förstår inte funktionen med "shortsen". Jag hade mycket hellre sett att de var hellånga och användes som underställ. Nu kan jag på min höjd använda dem över mina trosor, men under mina träningstights. Inomhus fyller de ingen funktion, och utomhus blir det för kallt med bara "shortsen" under löpartightsen. Kanske något att dra på sig på stranden när man spelar beachvolleyboll? 

Utöver att passformen inte är optimal så tycker jag att plaggen är snygga. shortsen skulle jag som sagt kunnat ha på stranden, de är nätan som en bikiniunderdel i sin utformning. Materialet känns lätt och hudvänligt om än något gummiaktigt i kvalitén.

Jag har ännu inte tränat i dem eftersom toppen sitter för dåligt och jag har ganska höga krav på bra passform. Kanske använder jag toppen som underställ i skidbacken i vinter.