Funkar perfekt även med en växande mage!!!

Jag var lite orolig innan jag fick hem kläderna hur de skulle klara av min växande mage! Men tröjan har suttit perfekt under hela testperioden det är bra stretch i tröjan! Kläderna transporterar bort svetten effektivt! De klarar av tvättmaskinen galant och blir inte noppriga efter flera tvättar, och färgen är fortfarande lika fin! De funkar lika bra på inomhusträningen som vid uteträningen. Har provat dem både vid högintensiv- och lågintensiv träning! Jag kommer absolut att fortsätta använda dem, och rekommenderar dem till mina nära och kära!!!

Nöjd med Kari Traa kvalitet

Jag har nu använd flera gånger Kari Traa RoundNeck tröja och hipster på gymmet och jag är mycket nöjda med dom. De är snygga och bekväma, materialet känns skönt emot huden. De är också bra för att behålla torkt under träning.

Den enda jag skulle förbättra är storleken av RoundNeck tröjan, den kändes lite tajt även om jag brukar använda S.

Mycket nöjd fortfarande

Efter att ha tvätten både tröjan och trosan flera gånger så ser de fortfrande ut som nya samt känns som nya. :)

Tappar inte form eller färg, inga nopppor. Perfekt!

En annan viktigt sak jag tänkt på är att tröjan luktar inte svett även fast jag använt den 3-4 hårda pass i längdskidor utan att tvätta den. Detta har jag inte varit med om tidigare utan de tröjor jag tidigare använt börjar lukta och när väl det satt sig spelar det ingen roll att man tvättat underställströjorna, de luktar efter ett pass. Men denna tröja har aldrig luktat någon gång!

Passformen är jättebra på tröjan, kan inte bli bättre. Men trosorna har en tendens att röra på sig, framför allt vid löpning.

 

MVH Cecilia

Rebound efter "förkylningen from hell"

Först och främst:

Plaggen klarade tvätten jättebra! Tröjan har nu passerat tvätten 3 ggr och jag har tappat räkningen för underdelen, men de har ändå klarat det med bravur. Inga noppor, upplever inte att de tappar form, mjukhet, färg eller funktion av tvätten heller. Tvärtom så är tröjan som bäst på att transportera svett och lukt precis efter tvätt. Beroende på hur svettigt pass man utsätter tröjan för så klarar den 1-5 pass innan den börjar lukta skunk och tappa funktion, men då är det ju bara att tvätta om och den blir som ny! Har aldrig velat lukta på underdelen faktiskt, men de har ju bara använts en gång för att sen tvättas... =)

Tröjan passar utmärkt som enda plagg under jackan vid vinterpromenader, det är nog mitt favorittillfälle att använda den! Man blir inte för kall, eller varm och tröjan rör sig mindre då också. Inte för att jag upplevt att det är ett särskilt stort problem att tröjan åker upp vid mina tester.

Strax innan jul blev jag genomförkyld och tappade all ork, men den återvände dock strax efter nyår varpå jag gav mig på mitt senaste träningsprojekt som jag kallar  "5km om dagen så försvinner magen", nä det kallar  jag det inte, men det lät catchy. =) Det går ut på att jag ska promenera minst 5km varje dag. Då vintern inte släppt sitt grepp och det har varit isgator överallt ute utfördes det hemma på mitt motionsband.

Har inte så mycket nytt att tillföra vad gäller funktionen faktiskt. Gillar tröjan grymt mycket! Den sitter bra och följer kroppen, men den ger inte en instängd känsla. Den är ganska stor i armarna, men det är inget som stör. Och som bonus är den jättefin, det blir som en träningsmotivation i sig! Lyckades få den att börja lukta lite och bli fuktig under armarna efter andra passet i rad på motionsbandet, men efter en tvätt var den fukttransporterande funktionen åter. Underdelen vet jag inte vad jag ska tycka om. När ska man ha den egentligen? Jag har inte självförtroende nog att ha bara den på underkroppen så de har använts som trosor, vet inte om plagget kommer till sin fulla rätt då, men så blev det. Tycker att den "korvar" sig lite vid låren vilket är ganska störande faktiskt...

I kort fungerar plaggen bra och har en snygg design, men om de skiljer sig dramatiskt från övriga funktionsställ på marknaden vet jag inte. Kan bara jämföra med mitt gamla kraftställ och där plockar ju Kari Traa Butterfly poäng både på känslan i plaggen och i designen. Kanske något bättre funktion, skulle såhär i efterhand förstås ha provat det gamla varannan dag och jämfört mer. Men det är lätt att vara efterklok...

 

Underbart!

Jag har under en tid nu varit testpilot för Kari Traa, deras underställströja + hipsters. Under denna period har jag testat produkterna under löprundor utomhus då de är underställ och till för att användas just.. utomhus. Jag har även haft dem på mig under någon promenad.

Bland annat hade jag dem på mig under tomtetåget jag genomförde i december. De var en riktig utmaning då vi befann oss utomhus i många timmar och man svettades mycket samtidigt som vi ibland var inomhus och stannade upp. Tröjan fungerade fint då att ha under eftersom den transporterar svetten tokigt bra till nästa lager. Trosorna hade jag inte på den rundan utan använde dem en annan gång.


Helhetsbetyg på dessa:
Tröjan är jag jättenöjd med, den transporterar bra, är snygg, sitter bra trots mycket användning och tvättning. Torkar också väldigt fort efter användande! Vilket kan vara en fördel, både när man använder den och blir stilla ett tag men också när man tar av dem och kanske vill använda den senare under samma dag.
Trosorna är jag inte fullt lika nöjd med, kan ha att göra med att mina andra löpartrosor som jag använder är bland annat från ullmax och de är verkligen toppenbra på att hålla en varm om rumpan. Men, de sitter otroligt bekvämt under rundan, de är snygga och har en bra passform. Bekväma att använda och fungerar nog toppenbra på temperatur över nollan.
Självklart spelar det stor roll i vilket sammanhang man använder dem samt vilka kläder man har som extra lager, dessa har egentligen som funktion att hålla en varm då de ska transportera bort svetten, har man sedan rätt lager nästa så fungerar kläderna som de ska.


Så totalt ger jag dessa två tillsammans en 9/10 i betyg för de jag testat dem.


Jag och Ida på tomtetåget, där ser man att jag använder tröjan. 

Snyggt och bra kvalitet

Jag har testat Kari Traa-kläderna vid spinning, löpning och styrketräning och är mycket nöjd med överdelen. Den är snygg och har bra kvalitet. Hade dock önskat att kunna välja S istället för XS/S då den korvade upp sig lite så jag fick dra ner den ibland. Väldigt skön hursomhelst. Underdelen var dock lite liten på mig, men höll också en bra kvalitet och var väldigt sköna.

Bedömning

Efter att ha använt tröja och underdel ett antal gånger vid främst löprundor kan jag konstatera att de är mycket mjuka och sköna att ha på sig och har bra passform. Dock åker tröjan lätt upp när man springer om man inte har den nedstoppad i byxorna. Det hände under Sylvesterloppet, vilket var ganska irriterande. Men visst det är ju lätt åtgärdat. När det gäller den svetttransporterande förmågan så upplever jag tyvärr till viss del att fukten samlas mot kroppen och man kyls ner snabbt när man stannar eller saktar ner farten. Men medan man springer så är i alla fall inte känslan att man känner sig svettig, vilket ju är bra. Det märks att tröjan faktiskt ändå transporterar ut svetten ganska bra när man tittar på hur överdragskläderna ser ut. ;)

Passform

Något som är speciellt bra är passformen på trosan då den sitter på plats och inte korvar sig. Både överdelen och underdelen är sköna att träna i.

Träning

Har tränat både utomhus och inomhus och kläderna funkar lika bra till båda. Det som är så speciellt bra är passform på både trosa och underställströja! Trosorna sitter där dom ska och korvar inte upp sig som vissa har tendens till att göra när man springer och dylikt. Kläderna andas bra utomhus och det känns som man torkar fortare efter en löprunda vilket innebär att man slipper frysa så mycket som man kan göra i våta underställ. Jättebra underställ!

Kari Traa

Jag har använt kläderna utomhus, på både långvandringar och kortare promenader. Hipsterna var väldigt sköna och satt som de skulle. Tröjan var också skön bortsett från att den gled upp hela tiden. Fick stoppa in den i hipstern för att få den att stanna nere. Materialet transporterar bort fukt bra. Kläderna är väldigt fina och gör en glad när man tar dem på sig. Kläderna har tvättats några gånger och de behåller både formen och färgen. Än har jag inte lagt märke till att kläderna nopprar sig. Jag kommer fortsätta använda kläderna med glädje.

 

Sammanfattning

Jag har testat löpning, yoga och styrketräning. För inomhusträning är tröjan för varm även om det transporterar bort fukt mycket snabbt och sällan blir våt av svett. För utomhusträning är plaggen perfekta då de håller en varm och torr. Tröjan tenderar att glida upp lite samtidigt som byxorna sitter perfekt. Materialet är mycket mjukt och bekvämt och kläderna är otroligt sköna att ha på sig. De är samtidigt snygga och jag blir glad av att bära dem.

Jag har tvättat kläderna några gånger och har inga anmärkningar på hur de ser ut efter tvätt. Jag kan inte se att de skulle ha förändrats på något sätt.

Jag är mycket nöjd med produkterna och skulle absolut rekommendera dem!

Go Kari Traa!

Jag har tidigare utvärderat Kari Traa vid träning med gympa stång, x stång,  boll och vid yoga. Nu har jag även kört spinning. Jag kan utan att överdriva säga att jag var den som svettades minst (synligt) under det passet. Visst känner man att man är varm efter ett pass men svetten syns ej! Jag kommer definitivt fortsätta använda dessa träningskläder. Min kompis Rebecka Wandt  har också varit med och testat dessa plagg och hon är också väldigt nöjd. Kari Traas träningskläder är snygga, har bra komfort och motverkar fukt. Go Kari Traa!

Så här långt tycker jag...

...Att kläderna funkar toppen till det mesta. Jag har testat löpning, skidåkning och inomhusträning (gym) med Kari Traa kläderna. Dock har jag inte testat tröjan inomhus, är rädd för att det blir lite för varmt inomhus med långärmat...

Komforten får definitivt A+, med undantag för att tröjan glider upp ibland. Vad gäller trosorna har jag inget att anmärka på med avseende på komfort. Fukttransporten får Med beröm godkänt. Tröjan håller en varm ute samtidigt som man inte riskerar att bli svettig och kall på ryggen. Trosorna täcker ju rumpan vilket är riktigt skönt när man åker längdskidor i kallt och blåsigt väder. Som tjej är det ju extra viktigt att hålla de nedre regionerna varma så att man inte drabbas av urinvägsinfektioner och andra tråkigheter. Skulle inte ha något emot att Kari Traa skulle tillverka ytterligare en modell boxertrosor som går ner en bit på låren, typ som en cykelbyxa. Har sett att andra märken har liknande produkter, till exempel Craft. 

Älska materialet

Iiiih måste bara säga att materialet på plaggen kan vara bland det skönaste jag testat! Inga sömmar som skaver och ett material som fungerar både till inomhusträning såväl som underställ vid skidåkning. Värmen hålls bra utan att man känner sig som en drypande svettpöl. Det enda som jag inte riktigt gillar är att tröjan har en tendens att rulla upp om man inte har något under (detta gäller när den används till träning där det är mer viftande och skuttande ;) ) samt att trosorna syns en aning under ett par tights.

 

I övrigt älskar jag båda plaggen och har för avsikt att även införskaffa den längre butterfly byxan.

Om inte annat så är dessa väldigt sköna plagg att bara strutta runt i hemma när man vill ha lite finare och varmare myskläder!

Mina nya favvo-plagg

har nu provat underställströjan till både utförsåkning, löpning, promenader, snöstkottning mm. Funktionen är väldigt bra även efter några tvättar. Det enda som jag mpste påpeka är att tröjan inte sitter åt ordentligt runt handlederna (och då har jag snarare breda en smala handleder).

Snygga färger finns dem i också och passformen är bra bortsett från handlederna :)

Annars fantastiska 5/5 skulle jag ge dem!!! 

Väldigt nöjd!

Jag har nu testat både tröjan och trosorna från KariTraa flera gånger och kan absolut rekomendera produkterna!

Tidigare har jag testat KariTraas ullunderställ och kan inte tänka mig använda något annat än det när det är kallt ute. Jag är, som jag var med tidigare testat underställ, mycket nöjd med passformen och det sköna materialet i KariTraas kläder.

Har använt tröjan och trosorna både på kortare joggingtur, svettiga promenader, längskidåkning samt slalomåkning och tycker de har varit bra till alla träningsformerna, sitter skönt och tight på kroppen och jag tycker svetten transporteras från kroppen bra.

Bara tummar upp från mig!

Underbart!

Nu har kläderna testats ordentligt! Helt underbart utomhus, värmer utan att bli svettigt. Toppen! Däremot fungerar det inte riktigt för mig att träna i långärmat inomhus, då måste jag ha linne.. Kanske blir det att införskaffa ett matchar :) "Trosorna" fungerar inte riktigt för mig, beror dock troligtvis på att storleken inte var helt rätt för mig. Kommer fortsätta med löp-träning iförd min fina tröja!!

Testat till max

Jag älskar Kari Traas produkter redan sedan innan så när jag fick chansen att testa denna tröja och trosorna kändes det jätteroligt. Tidigare har jag framförallt använt deras ullprodukter (som bland annat varit med mig på både Vasaloppet och Vätternrundan). Men dessa passar bra när det inte är så kallt ute, antingen med en jacka utanpå om det är kallare, eller bara som den är men då vill jag helst ha iaf 15 plusgrader ute.

Nu har jag iaf testat mitt set som jag fick från Kari Tra och jag älskar det verkligen. Passformen är riktigt bra och sitter tight samtidigt som det är väldigt mjukt och skönt. Det jag hakar upp mig lite på är att även om den är lång och skön så kunde den vis viss inomhusträning hasa upp lite då jag inte stoppade in den innanför tightsen. När jag använde den utomhus stoppade jag dock in den i träningstightsen eftersom jag hade jacka utanpå, och därmed åkte den heller inte upp utan satt perfekt hela passet.

Kvalitet tycker jag är väldigt bra och fukttransporten likaså. Jag åkte ett skidlopp som tog närmare tre timmar igår och tröjan höll mig varm och torr hela vägen. Trots att det tog en stund innan jag tog mig in till duscharna höll jag mig varm då tröjan torkade fort. Nu var det dock bara några minusgrader ute.

Har även provat den i skidpass vid tio minusgrader. Fungerar jättebra medan jag tränar men vill gärna få på en extra tröja så snart jag är klar med passet då det annars blir lite kallt att endast ha en tunn jacka utanpå.

Riktigt skön rörelsefrihet.

När det kommer till trosorna tycker jag de är mjuka och sköna och värmer bra. Jag tyckte dock det var lite kallt att ha endast dessa och ett underställ under tightsen när jag åkte skidor i tio minusgrader. Så då hade jag även ett par ulltrosor/shorts utanpå för att hålla rumpen och låren extra varma.

Kari Traa kommer helt klart fortsätta vara en favorit i min träningsgarderob och det finns en riktigt bra anledning till att mina träningskläder för utomhusbruk, framförallt underställ, mer och mer består av Kari Traas produkter.

Sylvesterloppet och Kari Traa

Jag och min medbloggare sprang Sylvesterloppet på Nyår iklädd våra fjärilströjor i regn och blåst, som det var i Göteborg för dagen. Fungerar bra när man håller ett högt tempo, känner sig inte för påklädd, sval i halsen men annars bra under loppet. När vi sedan sprunigt klart började vi dessvärre frysa fort och fukten i tröjan kyler ordentligt då.

Så nöjd

Jag är verkligen helnöjd med både tröjan och trosorna. För mig sitter kläderna på väldigt bra och är otroligt sköna. Senast idag sprang jag med tröjan ute och den håller mig varm, men samtidigt transporterar den bort svetten på ett bra sätt. Hade även trosorna på, för första gången ute och jag blev förvånad att de höll rumpan varm, trots att jag bara hade ett par tights utan på, Ett stort +!!

För mig är tröjan även perfekt i uppvärmning och nedvärmning när jag tränar inomhus, men jag blir väldigt varm när jag tränar och gillar då att ha linne eller liknande - så vore kul att prova linnet i samma material!

Tycker inte att tvätt har påverkat mina plagg så långt iaf!

Igång igen!

Efter 2 förkylningar på raken och jul/nyårs ledigt är det dags att ta tag i träningen igen!

Senast igår körde jag ett pass med crosstrainer som uppvärmning och gymmade.
Nu tror jag det är 6 gånger jag har tvättat kari traa tröjan och hipstern, och nu märks det att tröjan har krympt, armarna är inte längre så långa som de var när man först provade den och den vill än mer dra sig upp över magen.
Hipstern har jag däremot inte märkt av att de har krympt.
Men både tröjan och hipstern har kvar sin komfort och fukttransport och inga noppor vad jag kan se.
Däremot tycker jag färgen har blivit lite dassig och inte lika färgstark som när de var nya.

Jag tycker att kari traa tröjan lämpar bättre vid utomhus träning än vad den gör inomhus, även om den transporterar bort fukten så transporterar den ändå inte bort att man blir väldigt varm!

2 testveckor i Norrland

Över jul fick träningen en kyligare karaktär i de norrlänska skogarna ;) Tröjan har fungerat som innersta plagg under mil efter mil i skidspåret och i pisten. Funkar helt okej runt nollan (-5 - 0) men när det blir kallare vill iallafall jag ha ett varmare, gärna bomullsplagg. Lager på lager är praktiskt i all ära men begränsar ändå rörligheten.  Nu blir det skåne en månad innan det blir ett februari-läger i norr igen ;)

So far so good. Men jag har en fråga, är hipstern en trosa eller shorts?

 

A.

Hotpants eller trosor?

Efter några utomhuspass med Kari Traa Butterfly, så ställer jag mig frågan om "underdelen" är en trosa eller ett par hotpants?

Enormt sköna, absolut! Däremot är inte självförtroendet på plats så pass att underdelen används utan någonting över ;)

Guldstjärna till Kari Traa!

Nyårslöftet blev efter julmat och julgodis att öka träningen. Jag har tidigare prövat Kari Traa vid gympa stång och gympa boll. Kläderna har vid dessa pass levt upp till mina förväntningar. Nu kan jag inte vänta tills jag prövat dessa kläder i ett spinningpass. Igår gick jag på ett spinningpass i andra träningskläder och blev väldigt svettig. Jag kan redan före jag testat spinningpass med Kari Traa säga att jag tror att jag kommer känna svetten mindre. 

Plaggen är snygga, sitter bekvämt, funktionella och det bästa av allt är att de känns luftiga och ej svettiga efter ett hårt pass.

Guldstjärna till Kari Traa!